Mechatronika 25 éves találkozó (1990 – 2015)

Pillanatképek
a 25 éves Mechatronikai Szakközépiskola

2015. június 5-én megrendezésre került ünnepi kerti partijáról.

mecha 25

A fenti kép nagy méretben

_DSC001025 ÉV EMLÉKEI
Farkas EKHO Zsolt alkotása

Iskolánk volt diákja mára elismert művész, aki grafikusként 2D-s, 3D-s technikákkal
és WEB dizájnnal foglalkozik. Számos szakmai díj tulajdonosa.

25. tanév – 25 esemény
KERTI PARTI – A NOSZTALGIA JEGYÉBEN
2015. június 5. péntek

Fontos mérföldkő volt a 2014-2015. tanév iskolánk életében: a Mechatronikai Szakközépiskola fennállásnak 25. éves jubileumát ünnepeltük. Ennek tiszteletére szakmai programot indítottunk „25. tanév – 25 esemény” címmel. Sok érdekes és tartalmas, a Mechatronika tudományához kapcsolódó rendezvényt, eseményt sikerült megszerveznünk.
Az utolsó, 25. eseményt a jókedv, a vidámság jegyében egy kerti-partival ünnepeltünk együtt régi és jelenlegi diákjainkkal, tanárainkkal, dolgozóinkkal. Az iskola honlapján meghirdetett találkozóra sokan jöttek el, hogy együtt idézzék fel közös emlékeiket a Mechatronikában töltött évekről. Rég nem látott ismerősök fedezték fel egymást, és kisebb csoportokban próbálták elmesélni egymásnak, hogy mi történt velük az elmúlt 5-10-20 (?!?) évben. A hangulat nagyon jó volt, mindenki kellemesen töltötte a délutánt.
A regisztráció után sokan keresték meg tablójukat, ill. osztályukat az aulában kifüggesztett osztályplakátok között. A Stúdió és a Mecha TV gondoskodott érdekes régi videók vetítésével, hogy mindenkit elkapjon a nosztalgikus hangulat. Csattogtak a fényképezőgépek, okostelefonok, mindenki meg akarta örökíteni a 25 éves „randi”eseményeit.
Már a bejáratnál sok tárgy várta a vendégeket, amelyek a Mechához kapcsolódtak: évkönyvet, pólót, sütit, könyvjelzőt lehetett vásárolni. A büfében szendvicset, süteményt, ásványvizet árultak a 10.B osztálytanulói. A Mechashopban árult emléktárgyak és a büfé áruinak megvásárlásával a Mechatronika szakképzéséhez járulhattak hozzá a vendégek. Az érdeklődőknek tanáraink kézműves foglalkozást is szerveztek.
A program hivatalos része Szokolainé Takács Erzsébet intézményvezető beszédével indult, de köszöntötte a vendégeket Dr. Rónai Miklós nyugalmazott igazgató és Dr. Kecsmár Ilona korábbi igazgatóhelyettes is. Ezt követően régi és volt tanítványaink műsora szórakoztatta vendégeinket: nagy sikert arattak Rolandó bűvész látványos mutatványai, a pantomim előadás és az akrobatikus program is.
Felavattuk volt tanítványunk, Farkas EKHÓ Zsolt 25 év emlékei című alkotását, amelyet erre az alkalomra készített. Ő festette még Mechásként a tornacsarnokunk oldalát díszítő graffitit is, ami színességével és mozgalmasságával iskolánk jelképévé vált. Az elmúlt években már 2D-s vagy 3D-s technikával dolgozik, és mára számos szakmai díjjal elismert művész.
Ezt követően kivonultunk az udvarra, ahol a Görög színház előtti téren az előre megszerkesztett és felrajzolt óriási 25-ös számot megtöltötték a parti résztvevői és erről Boldizsár Márk 14.T osztályos tanuló a Görög színház tetejéről jó hangulatú fotót készített. Végül levonultunk a sportpálya mellé, ahol egy gesztenyefát ültettünk el a jövő Mechásainak ajánlva. A gesztenyefát Gerstl József kertész ajándékozta tisztelete jeléül az iskolának, mivel a Mechatronikások több, mint húsz éve vesznek részt az általa szervezett, „Mentsük meg a gesztenyéskert fáit!” környezetvédelmi akcióban.
Ezután útjára indult Rakonczai tanár úr nosztalgia discója. Itt már mindenki fantasztikus hangulatban szórakozott, de az élménybeszámolók is folytatódtak tovább az állandóan változó kisebb-nagyobb baráti társaságok között. A kerti parti végül tombolával zárult.
Úgy gondolom, hogy aki részvételével megtisztelte a 25 éves Mechatronikát, jól érezte magát és kellemes élményeket vitt magával! Találkozzunk a következő jubileumi partin is!!!
Dankóné Balázs Zsuzsanna

Minden vélemény számít!