Érettségire épülő technikus képzés

54 523 01 Automatikai technikus képzés (1 éves képzés)
A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, villamosipar és elektronika ágazati szakmai érettségi vizsgával

54 523 04 Mechatronikai technikus képzés (1 éves képzés)
A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, gépészet ágazati szakmai érettségi vizsgával

A jelentkezési lap leadási határideje: 2019. április 5. Titkárság

JELENTKEZÉSI LAP külsősöknek

Technikus képzés

DSC_0111Azok a tanulók, akik a 2012/2013. tanévben vagy azt követően kezdték meg tanulmányaikat, az érettségi vizsgát követő tanévben egy év alatt szakmát szerezhetnek iskolarendszerű képzés keretében.

 

Gépészet ágazaton: Mechatronikai technikus
Villamosipar és elektronika ágazaton: Elektronikai technikus szakma szerezhető

 Tantervek:

Mechatronikai_technikus_kerettantev 54 523 04
Automatikai_technikus_54_523_01-1

DSC_0115A technikus a mérnök és a szakmunkás között teremt kapcsolatot. Nem feladata egy bonyolult gyártórendszer megtervezése, de át kell látnia azt, hogy üzemeltethesse. Nem feladata a berendezések gyártása, javítása, szervizelése, mégis tisztában kell lennie ezen munkafolyamatokkal, hogy a folyamatot irányíthassa. A technikusok feladata a berendezések, eszközök, gyártórendszerek üzemeltetése, hiba esetén a hibakeresés és a megoldási javaslatok kidolgozása. Ehhez mély elméleti és gyakorlati ismeretekre van szükség.

 kép4Büszkék vagyunk arra, hogy technikusaink mindig megállták a helyüket az életben. Sokan közülük munkájuk megkezdése előtt, vagy éppen munka mellett továbbtanultak, és sikeres mérnökökké váltak. Olyan emberekre van szüksége az iparnak, akik a szakmai ismereteik mellett jól tudnak csapatban dolgozni, jó kommunikációs képességekkel rendelkeznek, és adott esetben vezetési ismereteik is vannak.

Bár lehetetlen felkészíteni tanulóinkat az iparban  előforduló összes lehetőségre, meghibásodásra, megoldandó problémára, DSCF0403olyan általános tudásbázist kívánunk bennük kialakítani, amelyre a későbbi munkájuk során bátran támaszkodhatnak. Mindig hangsúlyozzuk, hogy egy feladatot többféleképpen is meg lehet oldani, az a célunk, hogy ezt a sokféleséget megmutatva szélesítsük szakmai látókörüket, hogy amikor kikerülnek az életbe, bármilyen problémával is találkoznak, mindig megtalálják a megoldást.

 

robot_02

PLC feladatok: kirakat világítás

 kivágógép

 lépcsőházi_automata

 szellőztető létra

 szobatermosztát 

 

Minden vélemény számít!