Felvételizőknek

Tisztelt Szülők, Érdeklődő Nyolcadikosok!

Központi írásbeli felvételi

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket és felvételiző Diákokat, hogy a nyolcadik évfolyamosok számára meghirdetett központi írásbeli felvételi magyar nyelv és matematika tantárgyakból 2017. január 21-én, szombaton lesz.

A nálunk felvételiző diákokat arra kérjük, hogy fél órával a vizsga kezdete előtt, azaz 9.15-re legyenek kedvesek iskolánkba beérkezni, a vizsgához kapcsolódó adminisztráció elvégzésére. Kérjük, hogy személyi igazolványt, vagy diákigazolványt hozzanak magukkal a felvételizők!

A felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

Az írásbeli felvételi vizsgákon használható segédeszközök:

  • Magyar nyelv: A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.
  • Matematika: A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.

Segédeszközt csak az használhat, akinek szakvélemény alapján ezt a lehetőséget biztosítani kell!

A vizsgához mindenkinek sok sikert kívánunk!

Bemutatkozunk: Film a MECHÁRÓL!

OM azonosító: 203031

Jelentkezési lap a központi felvételi vizsgára

2017/2018. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYAINK:

  • KÓD 0140: 1 évfolyam nyelvi előkészítő +4 évfolyamos szakgimnáziumi képzés elektrotechnika-elektronika szakmacsoport, villamosipar és elektronika ágazat. Tanított idegen nyelv az angol.
  • KÓD 0141: 4 évfolyamos szakgimnáziumi képzés elektrotechnika-elektronika szakmacsoport, villamosipar és elektronika ágazat. Tanított idegen nyelv az angol.
  • KÓD 0142: 4 évfolyamos szakgimnáziumi képzés elektrotechnika-elektronika szakmacsoport, villamosipar és elektronika ágazat. Tanított idegen nyelv a német.
  • KÓD 0143: 4 évfolyamos szakgimnáziumi képzés gépészet szakmacsoport, gépészet ágazat. Tanított idegen nyelv az angol.
  • KÓD 0151: 3 évfolyamos mechatronikuskarbantartó szakközépiskolai + 2 évfolyamos érettségi vizsgára felkészítő képzés. Tanított idegen nyelv az angol.

autoFELVÉTELI ELJÁRÁS:

Szakgimnáziumi képzésben: A jelentkezők felvétele a központi magyar és matematika írásbeli vizsga valamint az általános iskolából hozott pontok alapján történik. Az írásbeli vizsgán elért pontszámhoz (2*50 pont) hozzáadjuk a 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi tanulmányi átlagának a tízszeresét (maximum 2*50 pont). A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a 7. év végi és a 8. osztály félévi magatartás osztályzatokat is.

Szakközépiskolai képzésben: A jelentkezők felvétele általános iskolából hozott 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi tanulmányi átlag alapján történik. A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a 7. év végi és a 8. osztály félévi összes osztályzat mellett a magatartás osztályzatokat is.

Iskolánkban szóbeli elbeszélgetést nem tartunk.

A felvétel feltétele valamennyi képzésben az egészségügyi alkalmassági követelményeknek (színlátás, tér és mélységlátás, audiológiai vizsgálat) való megfelelés.

VÉGZETTSÉG:

szakgimnáziumi képzésben az érettségivel megszerezhető szakma:
villamosipar és elektronika ágazatban: PLC-programozó
gépészet ágazatban: villamos berendezés szerelő és üzemeltető

szakközépiskolai képzésben: a szakképzési évfolyamok után mechatronikus karbantartó szakképesítést szereznek tanulóink.

Információk a jelentkezéshez:
Iskola neve:  Budapesti Gépészeti SZC Mechatronikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203031
Feladatellátási hely: 015
1118 Budapest, Rétköz utca 39.
Postázási cím: 1118  Budapest,  Rétköz utca 39.

Letölthető szórólap

Letölthető felvételi információk kódokkal

Minden vélemény számít!