Felvételizőknek

suli

Kedves érdeklődő diákok, kedves szülők!

Ingyenes felvételi előkészítő indul az iskolánkban 8. osztályosoknak! időpontok az alábbi jelentkezési felületen tekinthetők meg!

Iskolánk október hónapban számos pályaválasztási rendezvényen vesz részt, ahol szeretettel várjuk Önöket.
Iskolánk következő saját programjai:

 • november 8. 8.00-tól – NYITOTT KAPUK, BEMUTATÓ ÓRÁKKAL, KÍSÉRLETEKKEL

  Nyitott Kapuk programja
  8:00-tól Igazgatói tájékoztató a Görög Színházban
  8:45-9:30: bemutató órák
  9:45-10:30: bemutató órák és természettudományos kísérletek
  10:45-11:30: természettudományos kísérletek
 • november 15. 16.00-18.00 – az érdeklődő tanulóknak interaktív természettudományos gyerekakadémiai FOGLALKOZÁS
  Kedves Érdeklődők!
  Köszönjük, hogy ennyire sokan regisztráltak programunkra. Az eredetileg meghirdetett három foglalkozás már betelt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel még két új programot kínálunk:
  Levegővel működő “áramkörök” – pneumatika
  Mire jó az Arduino – programozás “kóstoló”

  Várjuk jelentkezésüket!    regisztráció
  16.30-tól szülői tájékoztató értekezlet
  A szülő megőrző keretében Nové Lajos Erasmus+ projekt bemutatását tekinthetik meg a 133-as teremben. Kezdés 17.00 óra. Regisztráció nem szükséges!
 • december 8. (vasárnap) Modellbörze és iskolanéző 10.00-kor

Jelentkezési lap a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgájára

A 2020/2021-es tanévben induló, érettségit adó szakgimnáziumi képzéseink:

0140 TAGOZATI KÓD: Elektronikai technikus
Elektronika és elektrotechnika ágazat 1+5 éves képzése, amely az angol nyelvi előkészítő évfolyam után érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Az elektronikai technikus a gyártó és a kiszolgáló ágazatok elektronikai és elektrotechnikai szakembere. Alapvető feladatai közé tartozik az elektromos, valamint elektronikus berendezések, műszerek tervezése, gyártása, összeszerelése, mérése, javítása és karbantartása.
Ez a képzés ajánlott mindazon fiatalok számára, akiket egyaránt vonz a számítástechnika és a gépek, berendezések működése, irányítása.
A képzést elvégzők keresett szakemberek a munkaerő-piacon, de találó választás műszaki felsőfokú tanulmányok folytatására nyitott fiatalok számára is.

0141 TAGOZATI KÓD: Automatikai technikus
Az elektronika és elektrotechnika ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Az automatikai technikus az automatizált gépek, berendezések, rendszerek szerelését, üzembe helyezését, karbantartását végző szakember.
A képzés során elsajátított pneumatikai és hidraulikai ismeretek birtokában alkalmas vezérlési és szabályozási feladatok ellátására is, emellett alapos PLC (programozható logikai vezérlő) ismeretekkel rendelkezik.
Ez a képzés ajánlott minden olyan fiatal számára, aki műszaki érdeklődéssel és jó problémamegoldó képességgel rendelkezik, mert ezzel a szakmával a végzett fiatalok felkészültek a 4. ipari forradalom kihívásaira. A szakmát választók a XXI. század ígéretes szakembereivé válhatnak, akik kiemelkedő elhelyezkedési eséllyel bírnak a munkaerő-piacon. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.

0143  TAGOZATI KÓD: Mechatronikai technikus
A specializált gép- és járműgyártás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
A mechatronikai technikusok magas automatizáltságú termelő berendezések, berendezéscsoportok hibameghatározását végzik, a hidraulikus, pneumatikus, IT, vezérlés, villamosrendszerekben hibajavítást végezek, mindemellett alkatrészeket gyártanak.
Ezt a képzést ajánljuk minden műszaki érdeklődésű  fiatal számára, aki szeret gépeket szerelni, javítani, a gépek működését megismerni, megérteni, hibáikat megjavítani. A képzést választók alkalmasak a műszaki felsőoktatásban tanulmányokat folytatni.

Középfokú iskola felvételi eljárásának rendje:

A jelentkezők felvétele a központi magyar és matematika írásbeli vizsga valamint az általános iskolából hozott pontok alapján történik. Szóbeli felvételit nem tartunk.
A központi írásbeli vizsgán elért pontszámhoz (2*50 pont) hozzáadjuk a 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi tanulmányi átlagának a tízszeresét (maximum 2*50 pont). A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a 7. év végi és a 8. osztály félévi magatartás osztályzatokat is.
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
A felvétel feltétele valamennyi képzésben az egészségügyi alkalmassági követelményeknek (színlátás, tér és mélységlátás, audiológiai vizsgálat) való megfelelés.

A képzésleírások bővebben elérhetők: https://ikk.hu/files/alapszakmak_a4.pdf alatt.

 Az érettségi vizsgát követően az alábbi szakképesítéseket lehet iskolánkban megszerezni:

54 523 01 AUTOMATIKAI TECHNIKUS
54 523 02 ELEKTRONIKAI TECHNIKUS
523 04 MECHATRONIKAI TECHNIKUS ( egyéves és kétéves képzés)
523 06 HÁZTARTÁSI GÉPSZERVÍZ SZAKTECHNIKUS (emelt szintű szakképesítés-ráépülés)

Duális képzési partnereink a Siemens Zrt. és a Knorr-Bremse Járműrendszerek Hungária Kft.

Minden vélemény számít!