3D HÍD

3d logoNYOMTASS HIDAT!

II. ORSZÁGOS 3D NYOMTATÓVAL KÉSZÍTETT HÍDÉPÍTŐ VERSENY

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Mechatronikai Szakgimnáziuma országos 3D nyomtatóval készített hídépítő versenyt hirdet középiskolás diákok részére.
A versenyre két tanulóból és egy kísérő tanárból álló csapatok jelentkezését várjuk.

Nevezni az alábbi linken lehet.
Egy iskolából csak egy csapat jelentkezését tudjuk fogadni.
A csapatok feladata: a felhívás végén található versenyszabályzatban meghatározott paraméterekkel rendelkező híd 3D nyomtatási technológiával való elkészítése és megépítése.
A verseny helyszíne: Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Mechatronikai Szakgimnáziuma (1118 Budapest, Rétköz u. 39., www.mechatronika.hu)

Nevezési határidő: 2020. január 31.
Nevezési díj: 5000 Ft./csapat

Számlaszám: Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum: 10032000-00335481-00000000

A versenyen 20 csapat jelentkezését tudjuk fogadni. A nevezési díjat a visszaigazolást követő 10 napon belül legyenek szívesek átutalni a megadott számlára, és az utalásról szóló visszaigazolást elküldeni a mechaszginfo@gmail.com címre. A további információkat folyamatosan frissülő honlapunkon találják.
Kérdéseikkel forduljanak Nové Lajos mérnök-tanárhoz, a verseny szervezőjéhez a nove.lajos@okosrobot.hu címen és az alábbi telefonszámon:0612461365/122-es mellék.

A verseny időpontja: 2020. március 13.
A verseny támogatói:
3Dee Technologies Hungary Kft,
3D-INK PRINT Kft.
Enterprise Communications Magyarország Kft.
VARINEX Informatikai Zrt.
FESTO-AM Pneumatika Gyártó Kft.,
FANUC Hungary Kft.
DREMEL DIGILAB
Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum
Szakmai partnerünk: Óbudai Egyetem
A verseny díjazása:
I. hely: 100.000 forint
II. hely: 50.000 forint
III. hely: 30.000 forint

Versenyszabályzat

A hidat PLA műanyagból kell készíteni, amit a verseny szervezői biztosítanak a regisztrált versenyzők részére. A versenyre kizárólag a szervezők által biztosított alapanyagból készült hídszerkezetekkel (tartó nem lehet) lehet indulni.
A nevezési határidő lejártát követően postai úton juttatjuk el a hídkészítéshez szükséges filamentet. A csapatok 500 g filamentet kapnak, amelyből 3D nyomtató segítségével kell elkészíteni a híd egyes elemeit. A verseny szervezői biztosítják a terhelés mérésére szolgáló elemet. A hídszerkezet csak függőlegesen (Fy) támaszkodhat az alátámasztásra, vízszintesen (Fx) nem támaszkodhat az alátámasztási pontokra.
A szerkezetet szétszedett állapotban kell a versenyre szállítani, ahol a mérlegelést követően kell összeszerelni (ragasztó anyag nem használható).
A győztes az a hídszerkezet, amelyik a legnagyobb terhelést bírja el.

 A hídszerkezet méretei:

  • A szerkezet teljes tömege (csavarral, csavaranyával, alátéttel együtt) 250 g lehet.
  • A két feltámasztási pont távolsága 500 mm, így a szerkezetnek ennél hosszabbnak kell lennie, de nem haladhatja meg az 550 mm-t.
  • A híd magassága maximum 300 mm.
  • A híd szélessége maximum 100 mm.

GYIK / GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi irányelvek | Kapcsolat