Tájékoztatás az ingyenes nyelvvizsgáról

Kedves Szülők, kedves Tanulók !

Bizonyára tudomásuk van arról, hogy az állam megtéríti a 2018. január 1. után letett első sikeres középfokú komplex nyelvvizsga és az azzal egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsga, vagy a felsőfokú komplex nyelvvizsga díját minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik korábbról nyelvvizsgával.

A választható nyelvek :  

Angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn, magyar (külföldieknek), ill. a nemzetiségek által használt nyelvként elismert nyelvek.
Jogosultság :

  • 35 évnél fiatalabbak és
  • január 1. után tesznek – általános, vagy szaknyelvi – sikeres komplex vagy részvizsgát B2 (közép) vagy C1 (felső) szinten.

Összeg :
A ténylegesen megfizetett vizsgadíj, de maximum a minimálbér 25%-a, azaz 34 500Ft (2018-ban).

Hogyan igényelhető ?

A nyelvvizsga díját meg kell előlegezni, előre senki nem kapja meg a támogatást.

A visszatérítéshez szükséges az alábbi linken található kérelem kitöltése http://www.alternative.hu/ftp/kerelem_nyomtatvany.pdf, amihez mellékelni kell a vizsgázó nevét is tartalmazó, a nyelvvizsga díj befizetését igazoló számla másolatát.

Az igénylést legkésőbb a bizonyítvány kiállításától számított 1 éven belül, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál (NYUFIG), postai úton (a Budapest 1820 címre küldve) vagy emailen (nyufig@onyf.allamkincstar.gov.hu) lehet beadni.

Budapest, 2018. február 21.