Kirándulás Olaszország egyik legszebb részére a Sorrentói-félszigetre és környékére

A Vezúv, Capri csodás szigete, az Amalfi-part festői képe, Positano házacskái, Sorrento városa miatt méltán híres ez a vidék, kiegészítve az igazi nápolyi pizzériák páratlan hangulatával. Ha szereted a szép tájakat, az olasz mentalitást és gasztronómiát, a jó kávét, a finom fagyit és a sok látnivalót, akkor Ne ülj otthon, gyere velünk! Meglepetés programmal is készülünk!

Időpont:         2017.október 27(péntek délután)- november 02. (csütörtök reggel)  az őszi szünetben

Részvételi díj: 77.000 Ft/fő

Szállás

 • A Sorrentói-félsziget nyugati részén egy sziklaszirtre épült kemping kőházaiban fogunk megszállni, Piano di Sorrento településen. A házakat gyönyörűen gondozott kert veszi körül. Minden apartmanhoz (házhoz) saját terasz tartozik, ahonnan élvezni lehet a kert és a környező szirtek és hegyek látványát. Minden szoba légkondicionált és fűthető, a falak köböl vannak. Helyben van bár, étterem, sportpályák, játszótér, és a helyi strand is csak 15 perc sétára van! Wifi ingyenes.
 • A házak 3-4-5-6 fősek, saját fürdőszobával felszereltek. Konyha, hűtőszekrény van. Ha főzni szeretnél, akkor a szálláshely 20 Euró/ház/nap díjat számol fel konyhahasználatra, és végtakarításra! Ha csak konyhai eszközöket szeretnéd használni (poharak, hűtő) akkor nincs ilyen díj.
 • Reggelit, vacsorát kapunk (olasz reggeli: péksütemény, kétszersült, lekvár, vaj, kávé vagy tea, helyi szakács által készített háromfogásos menüvacsora)
 • A kempingtől helyi busszal a környékbeli strandok is könnyen elérhetőek (menetjegy kb. 2 Euró/fő). Sorrento városába (5 km) is könnyen be lehet menni a helyi vonattal (megálló 15 percre van a szállástól).
 • Ágynemű huzatot és törölközőt kapunk (strandtörölközőt hozni kell).
 • Közelben van jól felszerelt kisbolt, pékség…
 • A kemping rendezett parkjából minden este gyönyörködhetünk, a híres sorrentói naplementében!

Utazás

 • A busz 3-4 óránként áll meg egészségügyi pihenőre kb. 20 percekre.
 • Az autóbusz csomagtartójában utasonként egy nagy táska, illetve házanként egy hűtőtáska helyezhető el, a fedélzetre pedig egy kisebb csomag vihető fel. Több csomag szállítását a busz személyzete megtagadhatja

Költség:  77.000 Ft/fő

Költség tartalmazza

 • Utazást kényelmes busszal,
 • Szállást hangulatos kőházakban,
 • Reggelit, vacsorát
 • Ágyneműt és törölközőt
 • Programok szervezését,
 • Csoportvezetőt,

Költség NEM tartalmazza 

 • Belépőjegyeket (Villa Rufolo 7 Euro, Herculaneum belépőt ( 11 Euro)
 • Capri hajójegy (25-28 Euro), Capri buszjegy össz. kb. 8 Euro
 • Amalfi partra a külön olasz busz (csak azzal lehet menni) kb. 15Euro- létszámfüggő
 • az ebédet,
 • az utasbiztosítást, ami 3150 Ft/fő (a gyerek ár 1575Ft -17 évesig) Eub Nivó biztosítás
 • Útlemondási biztosítás:

77.000.- Ft árral számolva:

Storno kombi esetén:    2310 Ft + a biztosítás (3150 Ft a teljes áru)
Storno basic esetén:     3850 Ft  (20% min. 10.000Ft önrész)
biz

Részletes program:

Péntek, az indulás napja:

Az kora délutáni órákban indulás az iskola elől (Gazdagrétről), magunk mögött hagyjuk a fővárost, majd Szlovénián keresztül Olaszországba utazunk. (az éjszakát  a buszon töltjük)

Szombat, az utazás és a nyaralás első napja:

Éjfél után már Itáliában vagyunk, ahol mögöttünk marad Bologna, Firenze és Róma is, majd hajnalban már Nápoly környékén járunk. Reggelre érkezünk meg a Sorrentói-félszigeten található szállásunkra. Reggeli kávézás, pakolás és tisztálkodás után a Circum Vesuviana kisvonattal Sorrento belvárosába látogatunk. (a busznak pihennie kell!) Az utazás fáradalmait már a közeli tengerparton, a strandon pihenhetjük ki, városnézéssel fűszerezve. Este „ismerkedési” vacsora a szállásunkon. (remek,  „mamma”  főzte olasz specialitás)

Vasárnap, a világ egyik leghíresebb tengerpartszakaszának a napja:

Autóbuszunkkal útnak indulunk a méltán híres Amalfi part (Kékszalag) felé, hogy hamarosan gyönyörű panorámával büszkélkedő tengerparti úton haladva megcsodálhassuk a magasból Positano színes házacskáit. Később, Amalfi előtt egy hangulatos kávézó teraszáról élvezhetjük a tenger felemelő látványát és az Amalfi-öböl szépségeit. Amalfiban pár órát fogunk eltölteni, ahol lesz lehetőségünk alaposan körülnézni, de megkóstolhatjuk a citrom sorbetet is, miközben a szűk utcácskákban sétálgatunk. Ezután folytatjuk utunkat Ravellóba, amely nem a tengerparton, hanem a 350 méter magas Monte Torellón fekszik, csodálatos környezetben. Fényképezőgépeink itt alaposan kapni fognak munkát és feladatot… A Rufolo család a XII.-XIII. században virágoztatta fel a települést, villájukból szemet gyönyörködtető kilátás nyílik az öbölre. Ezt a panorámát élvezhetik az évente itt megrendezett operafesztivál résztvevői és nézői. Fagyizás és némi szabadidő eltöltését követően, egy szintén látványos útvonalon keresztül érünk vissza kora este a szállásra, ahol már várnak minket a finom vacsorával.

Hétfő, Itália legnyüzsgőbb városának a napja:

Reggeli után, 8 órakor, zárt cipővel, vízzel, fényképezővel felvértezve, elindulunk a Sorrentói-félsziget legnagyobb tűzhányójának meghódítására. Délelőtt, még a tömeget és a nagy meleget megelőzve, egy kisebb túrát követően a Vezúv-kráter tetejéről csodálatos képeket készíthetünk a nápolyi öbölről és a pihenőidejét töltő hegy belsejéről. Kora délután már Itália egyik legérdekesebb városában, Nápolyban leszünk. A város egyedi hangulatát a zsúfolt óváros és a kikötő, továbbá olyan látnivalók adják meg, mint az Új Vár, a Királyi palota és a Viktor Emánuel korzó, de nem érdemes kihagyni a Dómot, a Tojásvárat és a hangulatos sikátorokat sem. A látnivalók közben fagyizunk, kávézunk és tészta vagy pizza különlegességeket ehetünk valamelyik hangulatos étterem teraszán, miközben élvezzük a nyaralás szabadságát! Szállásunkra sötétedés után érünk vissza.

Kedd az álmok szigete, Capri:

Miután reggel jól teletömtük a hasunkat, a buszunkkal Sorrento kikötőjébe indulunk, ahonnan áthajózunk az álmok szigetére, Caprira, melyet sokan a Földközi tenger legszebb szigetének tartanak! Hogy miért van ez így, és igaz-e a kijelentés? Ezen a napon erre fogjuk megkapni a választ! Fogunk járni a sziget mindkét városában, Anacapriban és Capriban. Lehetőség lesz körbehajózni a szigetet, közben a nyílt vízen fürdeni, de megnézzük a Fraglione-sziklákat és a Kék Barlangot is, amelyek a sziget leghíresebb látnivalói. Ha valaki szeret gyönyörködni csodás kilátásban, akkor annak nem szabad kihagyni a Villa San Michele-t és a sziget legmagasabb pontjára (Monte Solarora, 589 m) induló libegőt, ahol leírhatatlanul szép panoráma vár mindenkire! Ha valaki pedig már megunta a sok embert és szeretne kicsit megpihenni, annak mindenképpen érdemes ellátogatni Augustus kertjébe, ami egy tengerre néző botanikus kert, szép kilátással több irányba is. Természetesen a strandolás szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat, és lesz lehetőségük egyet csobbanni a hűs habokban, ha az időjárás kegyes lesz hozzánk. A szállásunkra az esti órákban fogunk visszaérni.

Szerda: visszatekintés a múltba, egy kis jelennel:

Reggeli után kiköltözünk a szállásról, és a helyi vonattal Heracleumba utazunk. A pályaudvarról egy rövid séta után a város főutcáján elérjük a romváros bejáratát. Itt rögtön a szemünkbe ötlik a múlt és a jelen. Lepillantva a 2000 évvel korábbi várost látjuk, utcákkal, házakkal, középületekkel együtt, felette meg a jelenleg élő város házai erkélyekkel, száradó ruhákkal, és néhány autóval. Néhány óra alatt felfedezzük a múlt épületeit, ahonnan szinte csak a korhű ruházatban lévő emberek hiányoznak. Minden konzerválódott számunkra, megőrizve a pillanatot. A történelmi kalandozás után Nápoly felé indulunk, most már a buszunkkal, majd innen tovább Róma, majd már éjjel a Szlovén főváros mellett suhanunk el, a buszon éjszakázunk.

Csütörtök, a hazaérkezés napja: forgalom függően a reggeli-délelőtti órákban érünk Gazdagrétre

Időpont: 2017.október 27-november 02.

Diákok ás családtagok jelentkezését várjuk

Jelentkezés: 2017. október 6-ig  35000Ft befizetésével,  a kitöltött jelentkezési lappal, a második részletet október 16-ig Gácsné Beros Katalin és  Karakai  Márta tanárnőknél.  (aki szívesebben utalna bankon keresztül, az is megoldható)