Olvasás-kihívás 2015

fgj

Kedves Tanulóink!

Októberben hirdettük meg az Olvasás-kihívást, melynek keretében az iskolában tanító pedagógusok által ajánlott könyvek közül lehet olvasnivalót választani, illetve újakat is lehet ajánlani. Néhányan már nekiláttak a kihívás teljesítésének. A kihíváshoz készítettünk egy szintrendszert, mely remélhetőleg ösztönzőleg hat az olvasási kedvre. Eszerint létezik bronz, ezüst, arany, vas,  titán és global elit fokozat.

Bronz fokozat: 3 elolvasott könyv után
Ezüst fokozat: 5 elolvasott könyv után
Arany fokozat: 8 elolvasott könyv után
Vas fokozat: 11 elolvasott könyv után
Titán fokozat: 15 elolvasott könyv után
Global elit fokozat: 18 elolvasott könyv után

A fokozatok elérését a portánál található osztálynévsorokon jelöljük.  Ha valaki elolvasta a fokozatlépéshez szükséges könyveket, jelezze Hajtó Zsófia vagy Bak Marianna tanárnőknek. Az arany, vas, a titán és a global elit fokozatot elért tanulók nevét feltüntetjük a honlapon. Ezen felül a titán és global elit fokozatot elért tanulók nevét hetente egyszer megjelenítjük az iskolai Led- kijelzőn. Az év végéig vas fokozatot elért tanulókat az igazgatóhelyettes meghívja a Start kávézóba egy kávéra vagy teára. Az év végéig titán fokozatot elért tanulókat az igazgató meghívja a Start kávézóba egy kávéra vagy teára. A global elithez tartozók különleges meglepetésben részesülnek.

Mindenkinek jó könyveket kívánunk az olvasás kihívás teljesítéséhez!

Az év eleji kiírás:

A tavalyi esztendő a világban a kihívások éve volt. Idén iskolánk ezért úgy döntött, hogy meghirdeti az Olvasás-kihívást. Iskolánk tanárai összeállítottak egy listát az általuk ajánlott könyvekből, ami segítségetekre van a kihívás teljesítésében.

Tanulónként havonta egy könyvet kell elolvasni a tanári listáról. A tanárok által választott könyvekhez kérdések, feladatok is tartoznak, melyek megválaszolásával és kitöltésével igazolod, hogy értően olvastad az adott művet. A lista folyamatosan bővülni fog a tanév folyamán. Ha te is szeretnél ajánlani könyvet a társaidnak, készíts egy ajánlót a hozzá tartozó feladatlappal, és az is felkerül a választható könyvek listájára.

Minden tanulónak májusig legalább kettő ajánlást kell választania és elolvasnia. A feladatlapok megoldásait egy füzetbe kell vezetni, és ellenőriztetni azzal a tanárral, aki az adott könyvet ajánlotta. Azok a diákok, akik a tanév során a legtöbb könyvet olvassák, „kiváló, pazar, pompás, klassz, cool” jutalomban részesülnek.

Az ajánlott könyvek listája a tanárok nevére kattintva nézhető meg!
Diák ajánlja: Junga Ildikó

Bak Marianna
Bakonyi Györgyi
Baky Zsolt
Bartkóné Vargha Mária
Brachna Zsuzsanna
Dankóné Balázs Zsuzsanna
DózsaTibor
Dr.Kovácsné Sütő Irma
FerenczyTamás
File István
Gácsné Beros Katalin
Gergelyné Kárpáti Ottilia
Gyimesi Istvan
Gyukli Zoltán
Hajtó Zsófia
Hollósi János
Jámbor Sándor
Juhász Róbert
Karakai Márta
Kleeberg Zoltánné
Kóra Gábor
Lukács Anita
Majorosi Anna
Mihály László
Papp László
Rakonczai György
Szabó Adriana
Szepessyné Kis Szilvia
Szokolainé Takács Erzsébet
Ticsinyina Margarita
Varga Lászlo
Vereb Márta 
Vörös Éva
Vörös József