SPORTEDZŐ – SPORTSZERVEZŐ OKTATÁSA

sportSPORTEDZŐ – SPORTSZERVEZŐ  FELNŐTTEK SZAKMAI OKTATÁSA – ESTI TAGOZAT
(kézilabda, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, atlétika, torna, úszás, vízilabda, tenisz sportágakban)

A sportedző-sportszervező szakember sportág-specifikusan, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését.
Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítő-készségüket. Edzőmérkőzéseket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat, egyéb sportrendezvényeket szervez.
Rekreációs szakemberként részt vesz az amatőr sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők táplálkozásának, sportolási programjának összeállítását.
Vezetési, szervezési és pénzügyi tanulmányaira alapozva részt vesz sportklubok, szakosztályok munkájában, irányításában. Sporthoz és rekreációhoz kapcsolódó rendezvényeket szervez.

Miért érdemes a BGéSZC Mechatronikai Technikumot választani a képzés elvégzésére?

  • Tapasztalt és képzett tanáraink a sportedző-sportszervező szakma legfontosabb elméleti és gyakorlati tudását adják át, segítenek a komplex vizsgára történő felkészülésben.
  • Rugalmas képzés és elektronikusan is biztosítunk tananyagot.
  • Amennyiben a szakszövetség a munkakör betöltését nem köti egyéb feltételekhez, úgy a szakképesítés a megjelölt sportágban edzői, oktatói munkakör betöltésére jogosít a 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet alapján.

A sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező szakképesítés főbb adatai:
Tervezett kezdés:
 2021. szeptember
A képzés időtartama: 2 év
Helyszín: 1118 Budapest, Rétköz utca 39. BGéSZC Mechatronikai Technikum Tanítási munkarend: heti két-három alkalommal 16.00 – 19.30-ig (rugalmasan igazodva a jelentkezők munkaidejéhez)
Felvételi követelmény: Érettségi vizsga,  érvényes sportorvosi engedély, egyesületi tagság a választott sportágban
Sportági gyakorlat a saját egyesületnél!
A szakma azonosító száma: 5 1014 20 02
Ágazati alapoktatás megnevezése: Sport ágazati alapoktatás
Várjuk jelentkezését az itt elérhető jelentkezési lap kitöltésével, vagy személyesen!
Jelentkezési határidő: 2021. 08. 23.