Tisztelt Szülők, Gondviselők, kedves Kollégák és Diákjaink!

Ma reggel megjelent a kormányrendelet  a vészhelyzet során megszervezendő érettségi vizsgákról, melyet honlapunkon olvashatnak. Ígéretemhez híven igyekszem Önöket tájékoztatni a kormányrendelet legfőbb pontjairól:

1) Nem kötelező most érettségizni végzőseinknek. Aki nem szeretne érettségizni, nyilatkoznia kell erről április 21-ig. A nyilatkozatot a mellékletben találják. Az egyedi érettségi iktatószámot a tanulók az érettségi visszaigazolásán találják. Örülnénk, ha sokan fel tudnák tüntetni a nyilatkozaton, mert aki nem találja, annak iskolatitkárunknak kell egyedileg kikeresnie a központi rendszerből. A nyilatkozat kitöltéséhez az alábbi linken kaphat segítséget:  https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa

A nyilatkozatokat április 21-ig küldjék el legyenek szívesek a mechaszginfo@gmail.com címre Szántainé Donkó Tímea iskolatitkárnak.

Arról lehet nyilatkozni, hogy a tanuló kéri vizsgajelentkezésének  törlését, szeretné-e az emelt érettségire való jelentkezését középszintűre módosítani illetve nyelvből a középszintű jelentkezését emeltre. Aki nem küldi el a megadott határidőre a nyilatkozatot, döntését nem tudjuk figyelembe venni.

Az érettségi vizsgák lebonyolítására vonatkozó részletes leírást az Oktatási Hivatal fogja közzé tenni. Kérem, kövessék figyelemmel az Oktatási Hivatal honlapját, mert az új információk esetleg módosíthatják döntésüket.

A vizsgák konkrét lebonyolításával kapcsolatban a jövő hét végén tudunk információkat adni, mert szerdán fogjuk látni, hogy hány tanuló érettségizik egyáltalán. A Budapesti Gépsézeti Szakképzési Centrum biztosítja a vizsgák lebonyolításának feltételeit.

Budapest, 2020. április 17.
Üdvözlettel és szép hétvégét kívánva: Dr. Majorosi Anna igazgató