Igazgatói tájékoztatás az előttünk álló időszak eseményeiről és feladatairól

Kedves Szülők, kedves Gondviselők!

Először is szeretném megköszönni támogatásukat. Tudjuk, hogy nagyon sok család került nehéz helyzetbe, ezért külön köszönöm, hogy folyamatosan figyelik gyermekeik előrehaladását és rendszeresen jelzik, ha problémát tapasztalnak. Pedagógusaink is igyekeznek minden segítséget megadni a tanulóknak annak érdekében, hogy sikeresen zárják a tanévet. Az iskolai szülői közösséggel április 2-án, a terveknek megfelelően, megtartottuk találkozónkat (virtuálisan a Discordplatformon). Mostani levelemben igyekszem Önöket tájékoztatni az előttünk álló időszak eseményeiről és feladatairól.

  • A tavaszi szünet holnap (április 9. csütörtök) kezdődik és április 15-ig tart, azaz a következő online órájuk a tanulóknak jövő csütörtökön (április 16.) lesz.
  • Véglegessé vált az új online órarend, amit az elmúlt egy hétben kipróbáltunk. Az osztályfőnökök újra elküldik Önöknek és gyermekeiknek az új órarendet, ami elérhető lesz szerdától az iskola honlapján az Információk menüpont alatt, online órarend címmel. Kérem Önöket, hogy amennyiben módjukban áll, hívják fel gyermekeik figyelmét az online órákon való aktív részvétel szükségességére. Kollégáim igyekeznek kevés feladatot adni a tanulóknak a szünetre, hogy kipihenhessék magukat.
  • A tanév rendje a mai napig nem módosult, így végzőseink osztályozó értekezletére április 29-én kerül sor. Kérem, hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy feladataikat készítsék el és vegyenek részt az online órákon, hiszen munkájukat értékelnünk kell. A ballagó tarisznyák megérkeztek. A ballagást valószínűleg más időpontban és formában fogjuk a járványügyi előírásokkal összhangban megtartani.
  • Az érettségivel és a szakmai vizsgákkal kapcsolatban még nem kaptunk hivatalos tájékoztatást. Amint megtudjuk a döntést, azonnal tájékoztatjuk Önöket. Iskolánk felkészült az érettségire, kérem, hogy gyermekeiket ösztönözzék arra, hogy folytassák a felkészülést az érettségire és a szakmai vizsgákra. Tudjuk, hogy ez a bizonytalan helyzetben nagy lelki terhet ró a végzősökre és a technikusokra, de nem csak rájuk, hanem az országban szinte mindenkire.
  • A technikusi képzésre a jelentkezések a tegnapi nappal lezárultak. Ennek tükrében kezdjük meg az egyeztetést ismét duális partnereinkkel. Sajnos a járványügyi helyzet miatt az eddigi megállapodásokat a cégekkel újra kell tárgyalnunk. Amint lesz hírünk, természetesen megosztjuk az érintettekkel.
  • A nyári gyakorlatot kollégáim szervezik, de a jelenlegi gazdasági helyzetben sok cég kivár illetve nem fogad tanulókat, így a szervezés nem halad olyan gördülékenyen, mint az előző években. A nyári gyakorlattal és az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban legyen szívesek Pomázi Anitát keresni a gyakorlat@mechatronika.hu címen.
  • A mellék-szakképesítéssel kapcsolatban a 10.B osztály szülői közösségének kérését a PLCprogramozó szakképesítés választási lehetőségérő továbbítottam a Szakképzési Centrumnak, aki eljuttatta a kérést az NSZFH-hoz. Választ előreláthatólag a tavaszi szünet után kapunk. A tavaszi szünet után küldjük ki a jelentkezési lapokat a 10. évfolyamnak a mellékszakképesítésre való jelentkezésről. A jelentkezési lapokat az info@mechatronika.hu címre kell majd visszaküldeni.
  • Több szülő kért az elmúlt napokban iskolalátogatási igazolást telefonon. Kérem, ha valakinek iskolalátogatási igazolásra van szüksége, jelezze Szántainé Donkó Tímea iskolatitkárunknál az info@mechatronika.hu címen, aki elektronikusan elküldi Önöknek az igazolást.
  • Ha valaki úgy érzi, hogy gyermekének szüksége lenne az iskolapszichológus segítségére, kérem, ímélen jelentkezzenek Turcsik Katalin iskolapszichológusnál a turcsik.katalin@oveges.hu címen.
  • Ha valakinek elromlana a számítógépe, kérem, jelezzék az igazgato@mechatronika.hu címen, és igyekszünk lehetőségeink keretein belül egy asztali gépet kölcsönözni a digitális munkarend idejére.

Mindenkinek szép húsvétot és jó pihenést kívánok üdvözlettel:
Budapest, 2020. 04. 08.
Dr. Majorosi Anna igazgató