Tájékoztatás a Szülőknek!

discordKedves Szülők, kedves Gondviselők!

Lassan eltelik két hét a digitális oktatásra való átállás óta. Az elmúlt két hétben kollégáim nagyon sok platformot és módszert kipróbáltak, és gyermekeik is általában sikerrel vették az akadályokat. Elemeztük az elmúlt intenzív időszakot és arra jutottunk, hogy iskolai szinten szűkítjük a használt platformok számát, és egyet kötelező lesz mindenkinek az online egyeztetésekhez, tanórákhoz, megbeszélésekhez használni.  Ez a platform a Discord lesz, ahol gyermekeik már régóta nagy biztonsággal mozognak, mostanra mi is megtanultuk a használatát. Emellett a feladatok feltöltésének helye a Google classroom lesz némi türelmi idő után. A Facebook-ot, az ímél-kapcsolatot és a messenger-t igyekszünk minél kevesebbszer használni, hogy a tanulók könnyebben eligazodhassanak. Az E-Krétában vezetjük az órákat és Önök a házi feladatoknál ellenőrizhetik gyermekeik feladatait. Reméljük, hogy ezek a változások könnyebbé és átláthatóbbá teszik a közös munkát.
A Discord-felületen létrehozásra került egy szülői munkaközösségi szoba is, ahová az osztályok két képviselője tud majd bejelentkezni, és teheti fel kérdéseit, fogalmazhatja meg az osztály szülőinek véleményét, amire szinte azonnal reagálni tudunk. A bejelentkezésről Hornungné Bándi Gabriella igazgatóhelyettes fogja Önöket tájékoztatni.

Ügyintézés iskolai ügyekben

  • Iskolatitkárunk, Szántainé Donkó Tímea az info@mechatronika.hu címen várja íméljeiket.
  • A nyári gyakorlattal kapcsolatban keressék legyenek szívesek Pomázi Anitát a gyakorlat@mechatronika.hu címen. Sajnos nem tudjuk, hogy miképpen alakul majd a nyár, de a szervezést mindenképpen elkezdjük.

Az ITM, a helyi önkormányzatok és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum hetente felméri, hogy tudják-e a családokat segíteni azzal, hogy az eddigiekben is kedvezményes étkezésben részesülőket, továbbra is támogassák akár ebédkiszállítással az alábbiaknak megfelelően.
„A Gyvt. 21/B. (1) bekezdése értelmében az intézményi gyermekétkeztetést ingyenesen kell biztosítani a 9-12. évfolyamon a nevelésbe vett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek részére. Az intézményi gyermekétkeztetést a térítési díj 50%-os kedvezményével kell biztosítani az 1-12. évfolyamon a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek, tanulók a három vagy több gyermeket nevelő családban élő gyermekek, tanulók, a 9-12. évfolyamon a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók részére.
Fontos, hogy mivel tanítási szünet nem került elrendelésre a gyemekek ellátását az intézményi gyermekétkeztetés keretében biztosított fenti jogosultságok, kedvezmények alapján szükséges biztosítani. Az esetlegesen felmerülő többletkiadásokat, így például az étel kiszállításával kapcsolatos költségeket a központi költségvetési támogatás továbbra is fedezi.”

  • Ha igénybe szeretnék venni ezt a lehetőséget, legyenek szívesek jelezni a zsuzsi@mechatronika.hu címen Nemess Józsefné kolléganőnek, aki megteszi a szükséges lépéseket.

A jelenlegi helyzet senkinek sem könnyű, de mindenben igyekszünk támogatni a családokat és a tanulókat. Ha bármiféle hivatalos információt kapunk az érettségiről, a nyári gyakorlatról, a duális képzésről, azonnal megosztjuk Önökkel. Kérem, ha kérdésük, megjegyzésük lenne, jelentkezzenek nálam ímélen az igazgato@mechatronika.hu címen vagy forduljanak gyermekeik osztályfőnökéhez.
Mindenkinek jó egészséget kívánok üdvözlettel és együttműködésüket köszönve:
Budapest, 2020. 03. 26.
Dr. Majorosi Anna  igazgató