Megemlékezés

Kedves Mechások!

Idén rendhagyó módon emlékezünk a 151 évvel ezelőtti márciusi forradalomra és az utána következő eseményekre.

Március 14-én (csütörtökön) a tanórák keretein belül a szaktanárok irányításával különböző aspektusból ismerkedhettek meg az 1848-’49 forradalom és szabadságharc eseményeivel, következményeivel, az utókorra gyakorolt hatásaival.
Emellett egy kahoot játék elkészítésére is invitálunk Benneteket! Legalább 20 kérdésből álló teszt, ami az 1848-’49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódik bármely módon (pl.: történelmi, irodalmi, gazdasági, pénzügyi, társadalmi vonatkozásban). A játékot kreatív, színes, ötletes illusztrációkkal jeleníthetitek meg. Az elkészült játékot egyértelmű és egyedi névvel lássátok el és tegyétek nyilvánossá, hogy értékelni tudjuk. (Azaz ne legyen a címe 1848-’49, mert valószínűleg elég sok található ilyen adatokkal.) Március 7-ig adjátok le a titeket tanító történelemtanárnál, hogy milyen névvel neveztek a játékba! A legjobbakat meglepetéssel értékeljük.
Azon a napon továbbá a 2. és 3. szünetben a Görög Színházba várjuk azokat, akik szeretik a mobiltelefonos játékokat és szeretnék megmérettetni tudásukat megemlékezésünk témájában! (Hozz magaddal a telefonod is!) 

Mindenkinek kellemes és hasznos szórakozást kíván a humán munkaközösség!