Szakmai nap – november 21.

9.B
2017. november 21-én a 9. b osztály 24 fő részvételével 1 hiányzó távolmaradásával és 2 kísérő tanárral a CAMilleon Kft.-hez tett szakmai tanulmányi kirándulást. Elsőnek a programozók irodáját mutatták meg, ahol a különböző CAD és CAM szoftverek használatába adtak betekintést. Majd a gyártósoron is végigvezettek, ahol mind méretben mind típusban változatos marógépeket tudtunk megtekinteni. Megmutatták, hol szerelik össze a cég fő profilját képző alumínium és polimer fröccsöntő szerszámokat. A legvégén a mérőlaboratóriumot mutatták meg. Másnap a csapat úgy nyilatkozott, hogy nagyon tetszett a gyárlátogatás.
9.Ny     Öntödei Múzeum
10.A     Weiss Hungária  Videó
11.A     4-es Metró Diszpécserközpont, járműjavító
11.C     Földalatti Vasúti Múzeum
12. A    Hadtörténeti Múzeumban járt.
A Hadtörténeti Múzeumban sok régi fegyvert, ágyút, valamint I. és II. világháborús harci kellékeket láthattunk. Voltak kihelyezett érintőképernyős tájékoztatók, melyeken számunkra ismeretlen szavakat tanulmányozhattunk. Rengeteg plakát és tábla állt rendelkezésünkre, amelyeken történelmi eseményekről olvashattunk bővebben. A vitrines szekrényekben régi könyvek, lovas katonák makettjei és különböző érdekességek voltak megfigyelhetőek, mint például pénzérmék és zászlók. Idegenvezető nem volt,  így mindannyian magunk fedezhettük fel  a több emeletes épületben kiállított tárgyi emlékeket,  a jobbnál jobb hadi felszereléseket, dobokat, sapkákat. Tanulságos volt a kirándulás és sokunk érdeklődését felkeltette a rengeteg látnivaló, mivel éppen most tanuljuk a II. világháborút. Bepillantást nyerhettünk a régi idők harcstílusaiba és a háborús időszakokba.
12.B     Agárdi Pálinkafőzde
12.N     MTA Energiatudományi Kutatóközpont
A 12. N osztály november 21-i szakmai kirándulásán készültek a csatolt fotók. Az MTA Energiatudományi Kutatóközpontjában tett látogatásunk nagyon tanulságos volt, sok ismerettel gyarapodtunk. Örömmel fogadtak minket és a gyerekek érdeklődését látva a vezetőink szívesen látják őket ismét, illetve a Mechából más osztályok érkezését is szívesen fogadják.
Képek