Gesztenyefa ültetés a Mechatronikában

IMG_74472017. november 23. csütörtök
Ködös novemberi reggelre ébredtünk ma, de a délelőtti faültetésre szépen kividult az idő. Az iskolaudvaron régi ismerősök gyülekeztek: Gerstl József, a Novotel Hotel főkertésze és felesége, Andrea, a „Mentsük meg a gesztenyéskert fáit!” környezetvédelmi akció szervezői voltak vendégeink.
Az idén 25. jubileumi alkalmát ünneplő környezetvédelmi akció fővédnöke, a 99 éves Bálint Gyuri bácsi, azaz Bálint gazda. A gesztenyementésben a Mechatronika diákjai és tanárai a kezdetektől minden évben nagy létszámban, igen aktívan vesznek részt.
Iskolánkban régi hagyomány az is, hogy a Mechazöld Kör rendszeresen teremt alkalmat az iskola zöld felületének növelésére: fák, bokrok ültetésével.  Így történt ez az idén is. Képek a gesztenyefa mentésről.
Kocsis István, 9.B osztályos tanuló szülei a környezetvédelmi akció meghirdetésekor felajánlottak 8 gesztenyefát az iskolának. Ezúton szeretnénk megköszönni nekik a felajánlást és a kiszállítás megszervezését. A november 19-i környezetvédelmi akcióban 2 gesztenyefát a Novotel előtti Gesztenyés kertben ültettünk el a Mechatronika nevében.
A mai napon került sor további 6 gesztenyefa elültetésére az iskolaudvarunkon, a sportpálya körül. A faültetésben részt vett Szokolainé Takács Erzsébet igazgató, Kleeberg Zoltánné, a Mechazöld Kör vezetője, Jámbor Sándor, a 9.B osztály, Gácsné Beros Katalin, a 10.A osztály osztályfőnöke, 9.B és 10.A osztályos tanulók, valamint a Gondnokság a terep előkészítésében. A fotókat készítette Vereb Márta tanárnő. Gerstl József környezetvédelmi szakmai tanácsokkal látta el a fiatalokat a faültetéssel és a fák ápolásával kapcsolatosan. Minden résztvevőnek köszönjük a segítségét. Ha végigtekintünk az iskola előtti parkban a gyönyörű hársfa-ligetünkön, melyet a DÖNTS vetélkedő csapataival ültettünk közösen, elégedettek lehetünk, hogy a Mechatronika sokat tesz és tett ma is környezetünk szépítéséért. Képek az ültetésről.
Dankóné Balázs Zsuzsanna – Mechazöld Kör