Daily Archives: 2020-03-16

Kedves Szülők, Gondviselők!

Röviden szeretném Önöket tájékoztatni mai tantestületei értekezletünk eredményéről és néhány aktuális kérdésről.

Ha gyermekük el szeretné hozni vagy Önökkel hozatni az iskolában felejtett holmijait, akkor ezt holnap vagy holnapután 8:00 és 18:00 között megteheti. Nem kívánjuk korlátozni Önöket mindennapjaik szervezésben, mert összesen az egész iskolából 19 fő jelezte, hogy be szeretne jönni az iskolába. A portán kézfertőtlenítés után jöhetnek be a gyerekek. Egyszerre öt tanuló tartózkodhat az iskolában.

Kérem, jelezzék az osztályfőnöknek, ha gyermekük étkeztetését nem tudják semmiképpen megoldani, mert akkor felvesszük a kapcsolatot az illetékes önkormányzattal.

Kérem, hogy naponta a Kréta felületen keresztül tájékozódjanak a napi tanítás rendjéről. Az elektronikus tanórák holnaptól az aktuális órarend szerint folynak.

  • A Kréta haladási naplóban találják az órák tananyagát és a házi feladatokat, beadandó munkákat és a határidőket. Ezen túlmenően a csoportokat tanító pedagógusok ímélen, Facebook-on, messengeren vagy egyéb fórumokon konzultálnak a tanulókkal. A szakmai gyakorlatokat tanító iskolai és a cégeknél dolgozó pedagógusok is projektfeladatokat fognak adni, és segítik gyermekeiket ezek teljesítésében.
  • Ez a fajta tanítási rend a tanulóktól komoly önfegyelmet, önállóságot és felelős időbeosztást igényel. Ezt segítendő minden tanulónak egy online reflektív naplóban kell naponta rögzítenie aznapi feladatait, előrehaladását és a pedagógussal tartandó kapcsolat intenzitását. A reflektív naplókat az osztályfőnök hetente átnézi és szükség esetén egyeztet a szülőkkel és a pedagógusokkal.  A reflektív naplók elérhetőségét holnap küldjük el a tanulóknak.

Kérjük, hogy támogassák gyermekeiket a mindennapok sikeres menedzselésében. Kollégáim sok új módszert és lehetőséget igyekeznek majd kipróbálni, hogy gyermekük sikeresen teljesítse a tanév követelményeit.

Üdvözlettel és támogatásukat köszönve:  Dr. Majorosi Anna   tagintézmény-vezető

PÉNZ7-2020

20200305_121901

A Magyarországon megrendezésre kerülő PÉNZ7  missziója, hogy

– felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára,
– széleskörű szakmai összefogás megteremtésével segítse a különféle, pénzügyi edukációs projektek terjedését, hasznosulását.
A programsorozatot március 2-6. között rendezték meg, több mint 1100 iskola 207 ezer diákjának mintegy 900 önkéntes szakember tartott 11 500 órát.
A Pénzügyi biztonság a 2020-as PÉNZ7 pénzügyi témája, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén és összekapcsolódik a Digitális biztonság témakörrel, mellyel az internet biztonságos használatára hívták fel a figyelmet. Minden évfolyamon tartottunk órákat önkéntes segítőkkel majd a témahét egy iskolai versennyel zárult, ahol tanulóink Gyümölcspiaci és Tőzsdeversenyen mérhették össze tudásukat.
Eredmények:
Gyümölcspiac: 9-10. évf. I. :Pákozdy Norbert 10/N  11-12. évf. I. Belloni Máté 12/C
                                         II:Nagy Alex 10/A                                II. Csupor Bence 12/A
                                         III. Gál Adám 10/B                               III. Lázár Gábor 11/A

Tőzsde: 9-10. évf. I. Pákozdy Norbert, Ternai Szabolcs 10/N, Lengyel Nándor 10/B
                              II. Berecki Máté 9/NY
III. Taferner Dominik 10/A
11-12. évf. I. Kimmel Márton 11/B; Baráth Péter 12/B; Poczik Szabolcs, Baczoni Ádám, Pilinger Péter 12/A; Belloni Máté,Pauer Máté, Zimek Sándor 12/C
                              II. Matyasovszki Márton 11/B
III. Lázár Gábor 11/A; Csupor Bence 12/A
GRATULÁLUNK MINDENKINEK ÉS KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT!
Lukács Anita     További képek