Daily Archives: 2020-03-13

2020. március 13.

Kedves Szülők, Gondviselők!

A szerdai napon a kormányzat a korona vírus miatt fontos intézkedéseket hozott, melyekből iskolánkat a következő pontok érintik illetve melyekkel kapcsolatban a következő intézkedéseket hoztuk az iskolavezetéssel:

  • A mára tervezett Nyomtass hidat! versenyt szeptemberre halasztottuk.
  •  A tegnapi ünnepi műsort az osztálytermekben hallgathatták meg a tanulók.
  • A 9. és 11. évfolyamosok számára meghirdetett nyári külföldi nyelvtanfolyamok az idén elmaradnak.
  • 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényt nem szervezhetünk, ezért a néhány külsősöknek is nyitott, tervezett programunk bizonytalan ideig elmarad. A részleteket, a pontos programokat a jövő héten ismertetjük.
  • Minden tanuló egyeztetett az osztályfőnökével, hogy őt és szüleit milyen elektronikus úton lehet elérni. Ha valaki eddig nem vett részt az osztály messenger, Facebook, körmail csoportjában, legyen szíves most bekapcsolódni, annak érdekében, hogy az információkat idejében megkaphassa.
  • Megkértünk minden tanulót, hogy rendszeresen mosson kezet,először rögtön reggel az iskolába való megérkezéskor.  A mosdókban fertőtlenítő szappan található, a portán pedig fertőtlenítő szert helyeztünk ki.

Ha gyermekük betegnek érzi magát, maradjon  mindenképpen otthon. Kérem, jelezzék gyermekük betegségét haladéktalanul az osztályfőnöknek.

Ha Önök vagy gyermekük aggódik, szorong a fertőzésveszély miatt, vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel.

  A  A mennyiben a család vagy olyan családtag, akivel a gyermek/ek egy háztartásban él/nek külföldről hazaérkezik/nek, 14 napig maradjon/janak otthon. A szülő jelezze nekem (igazgato@mechatronika.hu), és a tanuló  hiányzását igazoltnak tekintjük.

–        Amennyiben egy szülő a kialakult helyzetre tekintettel jelzi, hogy gyermekét nem kívánja iskolába járatni, akkor ezt írásban legyen szíves szintén jelezze nekem, aki ezen döntést is tudomásul veszem, és igazoltnak tekintem a hiányzást.

–        Ezen hiányzások nem szülői-, nem orvosi-, hanem a kialakult helyzet alapján igazgatói igazolásnak minősülnek.

–        A hiányzások hossza a védelmi helyzet és intézkedések függvényében fog változni, azaz külföldről hazatérőknek legalább 14 nap, s egyéb ezzel összefüggésben hozott kérelmek esetén is jelenleg 14 nap.

AA mai napon az iskola tantermeit (padok, székek, ajtók, kilincsek, egyéb felületek) és a folyosói asztalokat, korlátokat önkéntes tanulók segítségével kollégáim fertőtlenítették; ezt igyekszünk minden nap megtenni.

Mindenkit haladéktalanul informálni fogunk ímélben és honlapunkon keresztül, ha további rendelkezésekről kapunk hivatalosan hírt.

Szeretném megköszönni Önöknek eddigi együttműködésüket, különös tekintettel arra, hogy gyermeküket otthon tartották már a betegség első tüneteinél.

Üdvözlettel és a hétvégére jó pihenést kívánva: Majorosi Anna