Monthly Archives: március 2019

Fenntarhatósági Témahét

evoproA Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódva rendhagyó biológia óra keretében Péceli Bálint az Evopro Innovation Kft kutató szoftvermérnöke tartott előadást „Mit tehetek mérnökként a fenntartható jövőért?”címmel.
Az előadás bemutatta az elektromobilitás terjedését, a villamos hajtású járművek energetikai kihívásait. Az előadás ismertette az Evopro Innovation Greenernet projektjét, a napelemekkel, járműtöltőkkel és energiacellával megvalósított szigetüzemű rendszer (mikrogrid) fejlesztését és automatizálási megoldását.

Az interkulturális vetélkedő eredménye

kepatmeretezes_hu_IMG_5785Az interkulturális vetélkedő eredménye
További fotók

 1. KEBABISTÁN / 11.a/ 67 pont (Sebestyén Zsolt, Gerő László, Ősapay László, Poczik Szabolcs, Kovács Dániel Lázár Gábor)
 2. V.I.P. /11.c / 65 pont (Zimek Sándor, Tóth Bálint, Castiglione Bence, Kóbori Bence, Bleicher Pál))
 3. Schadenfreude    /9.ny/   62 pont  (Tatár Bátor, Tóth Balázs, Csőke Gergő, Papp Mátyás, Csizmadia Imre, Fenyvesy Roland)
 4. Team Thanos /10.b/ 59 pont (Matyasovszky Márton, Kovács Roland, Domján Dávid, Csanálosi Csaba, Rieder Kevin)
 5. Yesterday’s Incredibles   /11.B/    58 pont (Nátly Gergő, Princz Botond, Hepp László, Nagy Krisztofer)
 6. New Kids on he Block /11.A/   56 pont            (Kubala Kristóf, Tóth Barna, Riskó Dávid, Domján Lajos, Csupor Bence, Pillinger Péter)
 7. 9 ennn /9.n/    55 pont (Simon Oliver, Takács Balázs, Szommer Szabolcs, Olajos Sámuel, Harcos Edvárd)
  7. Csak a Cabrio   /10.A /  55 pont   ( Hajdu László, Scharle Milán, Vidra Attila, Szilágyi Bence, Tőkés Benkő, Balogh Tamás)
 8. GREEN      /9.b/   53 pont  (Molnár Tamás, Balázs Mátyás, Kruck Péter, Horváth Zalán, Medvessy István)
 9. Full Random / 9.a / 48 pont  (Csomor-Hajnal Szilárd, Virizlai  Zsolt, Taferner Dominik, Tóth Boldizsár)
 10.  9.a2       (Boldog Ádám, Társi Dominik, Berki Petra, Gerlai Bálint)

Kovácsné Sütő Irma  munkaközösség vezető

Megemlékezés

kepatmeretezes_hu_IMG_5844Idén rendhagyó módon emlékeztünk a 151 évvel ezelőtti márciusi forradalomra és az utána következő eseményekre.

Március 14-én (csütörtökön) a tanórák keretein belül a szaktanárok irányításával különböző aspektusból ismerkedhettek meg a diákok az 1848-’49 forradalom és szabadságharc eseményeivel, következményeivel, az utókorra gyakorolt hatásaival.
Ezen a napon a 2. és 3. szünetben a Görög Színházba vártuk azokat, akik szeretik a mobiltelefonos játékokat és szeretnék megmérettetni tudásukat megemlékezésünk témájában!

Szakképzési díj

vrs2019. március 7-én volt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által alapított SZAKKÉPZÉSI DÍJ ünnepélyes eredményhirdetése.

A BGSZC Mechatronikai Szakgimnáziuma innováció kategóriában a “Gyerekakadémia szülő megőrzővel” címmel beadott projekttel jelölést nyert a díjra.

A zsűri értékeléséből: “A mosolyogtató cím egy hat éve indított, ingyenes, rendszeres programot takar, amelyet az intézmény 9-14 éves gyerekeknek tart a természettudományos, Műszaki érdeklődés felkeltése céljából. Az iskola ismertségét, illetve a jelentkező tanulók létszámát is növelő foglakozásokon nemcsak a tanulók készíthetnek a tanműhelyben például PIC-fenyőt, elektronikus dobókockát, hanem a gyermeküket elkísérő szülők is kikapcsolódhatnak a csokikrém-parádén vagy az asztalitenisz versenyen. A lehetőséget kihasználják a családtagok: legutóbbi rendezvényükre 36 gyerek és 52 szülő jött el.”