Daily Archives: 2018-09-19

Iskolanéző leendő tanulóinknak

MMMechaKedves érdeklődő diákok, kedves szülők!

Szeretettel várjuk Önöket Iskolanéző programunkon 2018. szeptember 28-án, pénteken.
Ez az alkalom arra szolgál, hogy egy 50 perces sétán megismerjék az iskola épületét, bepillantsanak a tanműhelyekbe, feltegyék kérdéseiket az iskolában induló képzésekkel kapcsolatban és megérezzék az iskola légkörét.
Az első séta 8 órakor, a második séta 9 órakor indul az iskola portájától. A programra nem szükséges regisztrálniuk.

Ha ez az időpont nem alkalmas, várjuk Önöket további programjainkon:

 • október 2. 8.00-10.00 óra – ISKOLANÉZŐ
 • október 16. 10.30-tól – NYITOTT KAPUK, BEMUTATÓÓRÁKKAL (regisztráció lesz)
 • november 9. 16.00-18.00 – az érdeklődő tanulóknak interaktív természettudományos gyerekakadémiai foglalkozás (regisztráció lesz)
 • november 9. 16.30-tól szülői tájékoztató értekezlet

MECHA-NAPOK 2018.

napMOTTÓ: “Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.”
/Alan Alexander Milne/

Kedves Mechás Tanárok és Diákok!
 Idén 28. alkalommal, 2018. október 11-12-én kerülnek megrendezésre a Mechatronikai Napok. Október 11-én, csütörtökön délután 17 órától lesz a 10. évfolyamos tanulók Mechatronika Polgárrá avatása, és 12-én, pénteken 9 órától tartjuk meg az osztályok közötti vetélkedőt a MECHATRONIKA KUPA elnyeréséért.
Az előfeladatok: A Vetélkedő két részből áll: előfeladatokból és az iskolában megoldandó feladatokból.

 1. Osztályonként papírgyűjtési verseny. Max. 30 pont
  A legtöbbet gyűjtő osztály 30 pontot kap, míg a többiek arányosan a gyűjtött mennyiség és az osztálylétszám arányában.
 1. Könyvtári feladatlap. Max. 30 pont
  Az iskola könyvtárában osztályonként, október 1-5. között – a könyvtári nyitva tartás ideje alatt – feladatlapot kell kitölteni.
 1. A4-es méretű 4 oldalas Mecha Újság készítése. Max. 40 pont
  Az újság lehet A3-as lap félbehajtva vagy A4-es lap összetűzve. Az újság 4 oldalán kell szerepelnie vezércikknek az iskoláról, valamilyen sporthírnek a nagyvilágból (képpel illusztrálva), valamint humorrovatnak. A fennmaradó részeket szabadon és kreatívan alakíthatjátok. Az újság lehet nyomtatott vagy kézzel készített is. Leadási határidő: 2018. október 9. 12:30 Hajtó Zsófia tanárnőnél.
 1. Az iskola Facebook oldalának a megosztása. Max. 20 pont
  Minden osztályból egy tanuló megoszthatja az iskola Facebook oldalát és az ismerősei pedig azt oszthatják meg. A legtöbb megosztást elért diák osztálya 20 pontot kap, míg a többiek arányosan, a gyűjtött megosztások függvényében. Az értékelhetőség kedvéért minden osztály 1 tanuló nevét személyesen leadja Hajtó Zsófia tanárnőnek és az ő oldalának követése alapján lesznek számolva a megosztások 2018.október 1-8. között.

 A vetélkedő szerencsetényezője: A vetélkedő megkezdése előtt az osztályok egy-egy tanulója egy kalapból húzza ki a vetélkedő idejére az osztályt segítő tanár nevét.
A húzás időpontja: 2018. október 9. 8:30, a 208-as terem

 A vetélkedő napjára

 • minden osztály válasszon egy küldöncöt, aki mindig időben (minden óra egészkor) felveszi a feladatlapokat a Stúdió melletti asztalokról és gondoskodik róla, hogy azok megoldását az osztály ugyanott időben le is adja (minden óra egészkor) – a feladatok csak akkor érnek pontot, ha azt a feladatlapon jelzett időpontig leadjátok.
 • minden osztály hozzon magával ollót, ragasztót, tollat, színes lapokat, színes filctollat, tűt, fonalat, gémkapcsot, laptopot, hurkapálcikát, krepp papírt, befőttes gumit, betűtésztát.

Jó vetélkedést és kellemes szórakozást kívánnak a szervezők