Monthly Archives: május 2018

Négy év eredményei

33087672_1980141155391718_5352204179156762624_nBéda Bálint a BGSZC Mechatronikai Szakgimnázium 12.B osztályos tanulója első helyezést ért el a Fővárosi Középiskolai Alkalmazói Informatikai versenyen a II. korcsoportban a szakgimnáziumi tanulók között. Ez az eredmény méltó befejezése a Mechában töltött éveinek, hiszen a fenti versenyen kívül az alábbi eredményekkel is büszkélkedhet:
Tizedikes korában a Fővárosi Középiskolai Alkalmazói Informatikai versenyen 2. helyezést ért el.
Tizenegyedikesként megnyerte és különdíjat is kapott a Fülemüle országos prezentáció-készítő versenyen, majd végzősként különdíjat kapott a „Tudomány ami összeköt” nevű, a Pécsi Tudományegyetem által szervezett versenyen.
A tavalyi és az idei tanévben a Pattantyús Nyomtatott Áramkör Tervező versenyen 22. majd 6. helyezést ért el.
Bálint aktívan részt vett a MuzixGroup Alpha1 Pro robotjának programozásában, amelynek használatát aztán több konferencián bemutatta. E témával kapcsolatosan tévés szereplései is voltak, az M5 „Tudós társaság” című és az M1 „Iskolapad” című műsorában is. Legnagyobb volumenű konferencia, ahol e témával kapcsolatosan tartott előadást, európai országokból érkezett szakértők előtt, az a CEDEFOP ReferNet 2018 Partnership forum volt.

Jól főzünk!

kkkkkkkA Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által rendezett főzőversenyen iskolánkat három csapat képviselte. A két diákból és egy mentor tanárból álló csapatok nagyon szépen megállták a helyüket a középiskolások versenyében.
A háromfogásos menük jól sikerültek, minden csapatot megdicsért a zsűri. Rózsa Anita és Kovács Máté csapata második helyezést ért el a mezőnyben, Gácsné Beros Katalin tanárnő közreműködésével.
A menő soruk a következő volt: tárkonyos sertésragu leves, citromos csirkemell brokkolirizzsel, angol citromkrém bazsalikomos eperrel és babapiskótával.
Hornungné Bándi Gabriella, Kimmel Mártonnal és Kriston Lászlóval brokkolikrémlevest, baconba tekert, fetával töltött csirkemellet  barnarizzsel és gyömbéres fahéjas répatortát készített. Szepessyné Kis Szilvia tanárnő Horváth Marcellal és Kocsis Istvánnal készítette a zellerkrémlevest, a rózsa formájú sajttal töltött csirkemellet baconba tekerve, citromos sárgarépa salátával és egy gyümölcssalátát.
További képek