Daily Archives: 2018-03-21

2018. március 15.

10.AAz 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére iskolánk osztályai felkerestek egy-egy nevezetes emlékhelyet Budapesten, ahol koszorút helyeztek el.
A különböző helyszíneken készült osztályfotók itt nézhetők meg!

Beszámoló a 9. B osztály szakmai kirándulásáról

kirándulás2018. március 10-én a 9. B osztály 19 tanulóval és az osztályfőnökkel a Ganz Ábrahám Öntödei Múzeumba tett szakmai tanulmányi kirándulást. A múzeumban a diákok megismerkedhettek az épület, az öntészet, és Ganz Ábrahám történetével. A diákok érdeklődve várták a látogatást. A múzeumban tárlatvezetéssel együtt tudtak a tanulók informálódni a kiállított tárgyakról. A legérdekesebb minden bizonnyal a kúpoló kemencék és az öntőkörök voltak. A tárlatvezetés végeztével, lehetőség volt a múzeumot önállóan is bejárni, a kiállítási darabokat megérinteni. A kirándulás záró akkordja a múzeum előtt készült csoportkép volt.

Pénz7-2018. március 5-9.

tőzsdeIskolánk az idei tanévben is csatlakozott a nemzetközi pénzhét programjához. Ez a nemzetközi kezdeményezés azzal a céllal indult, hogy már az általános és a középiskolai évek alatt a tanulók pénzügyi és vállalkozási ismeretekre tegyenek szert. A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan gazdálkodási témával is bővült, amelynek célja, hogy a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban. A hét folyamán az évfolyamokon a témához kapcsolódó tanórákat tartottunk és egy házi versenyre is sor került a legeredményesebb diákok részvételével. A versenyzőknek gyümölcspiaci- és tőzsdejátékban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, üzleti érzéküket. Két korcsoportban, a 9-10. és a 11-12. évfolyamban hirdettük ki az iskola Tőzsdeguru-ját és Legjobb üzletemberét.
9-10. évfolyam nyertesei:
Tőzsde: 1. helyezett: Ternai Szabolcs (9/NY) és Ocskó Zalán (9/A)
2. helyezett: Imbrea Krisztián (9/A)
3. helyezett: Somogyi Zoltán (9/NY) és Lázár Gábor, Sebestyén Zsolt (10/A)
Gyümölcspiac: 1. helyezett: Steer Tamás (9/B)
2. helyezett: Gulyás Szilárd (10/C)
3. helyezett: Csupor Bence (10/A)

11-12. évfolyam nyertesei:
Tőzsde: 1. helyezett: Béda Bálint (12/B)
2. helyezett: Szabó Máté, Balla Zsolt (12/A)
3. helyezett: Gazdag Patrik (12/A)
Gyümölcspiac: 1. helyezett: Lukács Attila (11/B)
2. helyezett: Hantos Ádám (11/C)
3. helyezett: Csóli Milán (12/B)

Gratulálunk!