Daily Archives: 2017-09-13

Mecha Napok 2017

P1110623Ebben a tanévben már 27. alkalommal rendezzük meg a Mechatronikai Napokat. 2017. október 12-én, csütörtökön délután 17 órától lesz a 10. évfolyamos tanulók Mechatronika Polgárává avatása és 13-án, pénteken 8 órától tartjuk meg az osztályok közötti vetélkedőt a XXVII. MECHATRONIKA KUPA elnyeréséért.
Eddig három osztálynak sikerült az a bravúros teljesítmény, hogy három alkalommal is elnyerte a kupát, így a szabályok szerint véglegesen náluk maradhatott a kupa. A 2002/2003-as tanévben a 12.D, a 2006/2007-es tanévben a 12.B, majd a 2009-2010-es tanévben a 12.D osztály vitte magával a kupát.
A jelenlegi kupára már hét nyertes osztály neve van rávésve. Vajon az idei évben melyik osztály nyeri a MECHATRONIKA KUPÁT?

A vetélkedő most is két részből áll:

 • előfeladatokból és
 • az október 13-án, péntek délelőtt rendezett osztályok közötti versenyből, melyen most is lesznek
 • „elmenős” feladatok – amit nem az iskola területén kell végrehajtani,
 • valamint itt az iskolában megoldható játékos feladatok.

Íme az előfeladatok!

 1. Osztályonkénti papírgyűjtési verseny.      Max. 100 pont
Részletek a zöld táblán lesznek kiírva. Érdemes komolyan venni a papírgyűjtést, mert a legtöbbet gyűjtő osztály 100 pontot kap, míg a többiek arányosan a gyűjtött mennyiség és az osztálylétszám arányában.

2. Osztálytabló készítés:         Max. 50 pont
Minden osztály helyezzen el az osztálytermében olyan nagyméretű tablót az osztály tagjairól, melyben bemutatkoznak, hogy kik ők, mi a hobbijuk, mivel foglalkoznak legszívesebben. Várjuk az ötletes képeket, rajzokat, plakátokat. Mindent lehet, ami a jó ízlés határán van, nem sértő, de kreatív, humoros, és jól tükrözi az osztályt és az osztályfőnököt. Gondosan díszítsetek, hogy a falak, bútorok, ajtók-ablakok ne sérüljenek meg. Elkészítési határidő: október 10. kedd 10 óra (ekkor lesz pontozva is!)

kártyák3. Élőkép bemutatása a Görög színházban: Max. 50 pont
A tavalyi sikeres és látványos Majális bemutatók alapján az idén az osztályoknak
a magyar kártyában szereplő NÉGY ÁSZ: „a Tavasz – a Nyár – az Ősz – a Tél” kártyafigura alakját kell megjeleníteni a lehető legélethűbben.  A bemutató a vetélkedő napján, pénteken 12 órától lesz a Görög színházban. A Stúdió kivetíti az eredeti kép reprodukcióját, hogy össze lehessen hasonlítani az osztályok által megrendezett élőképpel. (Segítségül képek a lap túloldalán vannak!)

Az október 13-i, pénteki vetélkedő napjára

 • minden osztály jelöljön ki egy küldöncöt, aki mindig időben felveszi a feladatlapokat a Stúdió melletti asztalokról és gondoskodik róla, hogy azok megoldását az osztály ugyanott időben le is adja – a feladatok csak akkor érnek pontot, ha azt a feladatlapon jelzett időpontig leadjátok.
 • Minden osztály hozzon magával ollót, ragasztót, tollat, ceruzát, színes filctollat, vízfestéket, tűt, fonalat, gémkapcsot, laptopot. Az elmenős feladathoz bérletet, Budapest térképet.

Minden osztálynak jó szórakozást és sikeres vetélkedést kíván:
Dankóné Balázs Zsuzsanna – a vetélkedő szervezője és
a Mechatronika Kupa elnyeréséért vívott nemes vetélkedő fővédnöke, a vetélkedő kiötlője:
 Szokolainé Takács Erzsébet igazgató

Papírgyűjtés

 

Iskolánk minden tanulójához, tanárához, dolgozójához fordulunk amikor azt kérjük:
Szabaduljatok meg felesleges papírjaitoktól! Most itt a jó alkalom!
Mindenféle papírt hozhattok:

 • napilapok, folyóiratok,
 • reklámanyagok,
 • elavult könyvek,                 mind-mind jöhetnek!!!
 • régi füzetek
 • kartondobozok

Ne tétlenkedjetek! Ragadjatok meg minden lehetőséget, de legjobb, ha a papírt ragadjátok meg! Hozzátok az összekötözött papírokat
szeptember 22. péntektől – 26. keddig a 128. terembe!!!
Kérjük, hogy a papír átvételének megkönnyítése érdekében az összekötözött papírkötegekre írjátok rá a gyűjtő tanuló nevét és osztályát!
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a MECHAZÖLD KÖR az idei tanévben is három kategóriában hirdeti meg a papírgyűjtési versenyt:

 • A legtöbb papírt gyűjtő TANULÓ
 • A legtöbb papírt gyűjtő OSZTÁLY kategóriában lehet indulni.
 • A legtöbb papírt gyűjtő FELNŐTT

Mindhárom kategóriában értékes nyeremények várják az aktív papírgyűjtőket.Minden tanuló egyénileg indul a gyűjtésben, de egyúttal az osztályának is beszámítjuk az eredményt.

 FIGYELEM!
Az osztályok gyűjtését a MECHA KUPA vetélkedő 1. előfeladatának pontszámába is beszámítjuk. A legtöbbet gyűjtő osztálynak ez 100 pontot ér.
Ne feledjétek! Ha csak 20 kg papírt hoztok: már megmentettétek egy fa életét!
Gyűjts Te is papírt és hozd be az iskolába! Ha nagyobb mennyiséget akarsz hozni, szüleiddel délutánonként vagy hétvégén is be tudjátok szállítani, a fent meghirdetett időponton belül. Szóljatok a portán és az ebédlő melletti bejáraton keresztül is le tudjátok pakolni a 128. terem elé. Mindenkinek jó GYŰJTÖGETÉST kívánunk!
Dankóné Balázs Zsuzsanna & Kleeberg Zoltánné – A MECHAZÖLD KÖR vezetői