Monthly Archives: június 2017

A Mecha tanári karának Gyereknapi meglepetése

Nógrádi Gábor könyve nyomán nagyon izgalmas témát dolgozott fel az az előadás, amellyel Gyermeknap alkalmából iskolánk tanárai meglepték a diákokat.

A „Tanerők” a műsor idejére többek között „szétesemolyanlazavagyok” drogdílerré, akkurátus ügyvéddé, a pletykákról mindent tudó trafikossá, szakadt hajléktalanná lényegültek, hogy megmutassák, miképp lehet az igazságot feltárni. Különösen, ha ugyanazt a dolgot Te is másképp látod, én is másképp látom. Te erre emlékszel, én arra. Rém izgalmas, hogy mennyire torzul a valóság, ha ugyanazt más és más szemszögből, nézőpontból nézzük… de akkor kinek is higgyünk? Hol van az igazság?

Erre a kérdésre is választ kapsz, ha a kisfilmet megnézed… sőt láthatod úgy a tanáraid, ahogy eddig soha…
Soponyai-Nagy Krisztina

Mechás siker az Innovációs Versenyen

snowbike
A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen Cseri Ferenc 9. C osztályos tanuló, kiemelt dicséretben részesült  SNOWBIKE pályamunkáért Hegyes Mátyás (Arany János Gimnázium) tanulóval együtt.
Céljuk, egy olyan jármű elkészítése volt, ami a bringázás élményét képes biztosítani extrém időjárási viszonyok között: hóban, sárban, latyakban.
A sport- illetve közlekedési eszköz jól veszi az akadályokat, jól kormányozható, nagyfokú terhelést bír el, elmegy még jégen is. Mivel összecsukható, egy autó csomagtartójában is elfér. A következő modellt a diákok már egyedileg gyártott kerékkel, rásegítő motorral és lánctalppal képzelik el. Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk!
Gratulálunk!

Szakmák sztárjait köszöntötték a parlamentben

Az ember értékteremtő munkája a jelenben és a jövőben nem mellőzhető, semmivel sem kiváltható – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke május 26-án a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezett Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) 1-3. helyezetteit és felkészítőit köszöntő ünnepségen, a Parlamentben.Az ünnepségen az emléklapokat Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Kara Ákos, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára adta át, az ünnepelteket Parragh László, az MKIK elnöke köszöntötte.
Martinecz György a mechatronikai technikusok versenyén 3. helyezést elért tanulónk Kóra Gábor felkészítő tanár