Monthly Archives: május 2017

Fenntarthatósági Kupa

képA Fenntarthatósági Témahéten megrendezett országos online kvízversenyen iskolánkat több csapat képviselte.   A 60 perces megmérettetés nagyszerű helyezésekkel zárult. A 317 regisztrált csapat közül a 11. N diákjai – Menich Balázs, Maczinkó Bálint és Boncz Ákos -a 16. helyezést szerezték meg.
Gratulálunk! Felkészítő tanár: Szepessyné Kis Szilvia

További helyezéseink

Ismét hatalmas siker az Irinyi János kémiaversenyen

IMG_1067Ondrejó András országos 1. és Farkas András országos 2. helyezése!
Az Irinyi János kémiaverseny első és második fordulóján elért eredményük alapján ebben a tanévben iskolánk két 10.A osztályos tanulója, Ondrejó András és Farkas András képviselhette a főváros szakközépiskolásait a verseny szegedi országos döntőjében.
A két versenyző már az első és a második fordulóban is felhívta magára a figyelmet kiemelkedő eredményével.
A három napos döntőn elsőként elméleti tudásukat kellett bizonyítani egy 6 oldalas feladatlap megoldásával, melyre 180 perc állt a versenyzők rendelkezésére. Ezt követően a gyakorlati feladat következett, melynek során egy oldat almasav tartalmát kellett megmérni nátriumhidroxid mérőoldattal. A két Mechás fiú az elméleti feladatok megoldása és a gyakorlati mérés elvégzése után akkora előnyre tett szert, hogy a harmadik fordulót (szóbelit) már nem kellett teljesíteniük, mert a szóbeli előadáson szerezhető maximális pontszámmal sem lehetett volna a győzelmet elvenni tőlük. Ondrejó András országos első helyezése azért is kiemelkedő, mert nem csak a szakközépiskolások, hanem a vegyipari szakközépiskolások versenyzőinél is jobban teljesített!     Felkészítő tanáruk Kleeberg Zoltánné

Gemenci Vízitúra

IMG_8788Fantasztikus vízitúrán vettek részt az április végi hosszú hétvégén iskolánk tanulói, technikusai. Az evezés idei célpontja a Baja melletti Gemenci erdő környéke volt.
Képek

Mechatronikás siker a Szakma Sztár-on

EredményhirdetésEbben a tanévben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEN négy mechatronikai technikusnak tanuló diákunk indult. A versenyen elért eredmények alapján a tanulók a szakmai vizsga vagy annak egy része alól felmentést kapnak.
 A döntőt a Szakma Sztár Fesztiválon rendezték meg 2017. április 24-26 között.
A többfordulós verseny döntőjébe a 3 legjobb mechatronikai technikus tanuló jutott.
A döntőn a versenyzőknek a kettő versenynap alatt öt gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk: hibakeresés, karbantartás, PLC programozás, PLC és E-Drive programozás, szerelés.
Tanítványunk Martinecz György Miklós a 3. helyet szerezte meg. A jutalmak mellett felmentést kapott a szakmai vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgarésze alól, így jeles eredménnyel végez és kapja meg a mechatronikai technikus végzettséget.
A középdöntőig jutott el és szintén felmentést kapott a szakmai vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgarésze alól Tóth Márk László.
A másik két induló: Galyas Gábor István és Mayer Levente pedig a szakmai vizsga írásbeli része alóli felmentést kapott.
A tanulók felkészítő tanára Kóra Gábor.

Fülemüle országos I. hely

nnBéda Bálint 11.B osztályos tanuló a Fülemüle Országos Informatika versenyen első helyezést ért el középiskola kategóriában. Nyereménye a PCWorld magazin egy éves előfizetése.  Megkapta még a Tanulói zsűri különdíját, a Gábor Dénes főiskola különdíját, és a Saferinternet különdíját. A díjakhoz kapott ajándékok között szerepelt egy powerbank, egy asztali óra, egy laptop táska, informatikai könyvek, illetve társasjáték is. Felkészítő tanára Vereb Márta aki az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete által adományozott különdíjat kapta. Gratulálunk!

A győztes prezentáció.